Putování po Krkonoších

Konečně nadešel den, na nějž se žáci 9.A těšili celý rok – školní výlet. Už s předstihem si začali shánět dobrou obuv a batohy, aby pro ně túra z Pece pod Sněžkou do Špindlerova Mlýna byla co nejpohodlnější. To však netušili, že jim to pan učitel zpříjemní nečekaným překvapením a zakoupil pro ně lístky na lanovou dráhu, která všechny odvezla až na vrchol Sněžky. Byli nadšení a nevěděli, co mají dříve fotit, co sledovat.
Poté následovala cesta dlouhá asi 15 km – po rovině, do kopečků a po kamenech. I přes velkou únavu ji všichni dokázali zdolat. A myšlenka, že budou spát v chatě a že se budou o sebe sami starat, je hnala kupředu.
Při příchodu na chatu se rozutekli do svých pokojů. Někteří odpočívali, jiní prozkoumávali terén a další si vařili něco dobrého k snědku.
Před setměním všichni poseděli u ohýnku a vyprávěli si zážitky z cesty. Bylo moc pěkné sledovat jejich šťastné a spokojené pohledy. Potom se všichni odebrali do svých pokojů a nachystali se k spánku.
Když se ráno probudili, udělali si snídani a připravili se na cestu. Cesta zpět byla taky moc příjemná – mnoho krásných výhledů na protější kopce až k prameni Labe a pak už jen pár kilometrů k autobusu, který všechny odvezl do jejich domovů.
Poslední společný výlet se neskutečně vydařil, a to vše nám všem bude připomínat velké množství fotek a videí a vzpomínky uchované v našich srdcích.