Ze života třetí třídy

Několik drobných událostí ze života třetí třídy:

Červená Karkulka

Třeťáci hledali o přestávkách zábavu. Napadlo je, že si zahrají pohádku Červená Karkulka. Rozdělili si role, sehnali potřebné rekvizity a sami zkoušeli několik přestávek. Do role diváků se tak dostaly paní učitelka a paní asistentka. Nezbytné představení herců, tedy nejprve dvojroli maminky a babičky hraje Terezka, třetí ženskou roli Karkulku z nedostatku dívek ve třídě hraje Dan, rekvizitář a strom Lukáš, vlk Kristián, holub Denis, strom a dveře Páťa, myslivec Váša a pohádka začíná…

Hasiči
Máme to štěstí, že v naší škole je bývalý profesionální hasič. Přišel k nám do 3. třídy, abychom si lépe představili, jak je taková práce náročná, ale hlavně abychom se dokázali správně zachovat při možném nebezpečí. Pozorně jsme naslouchali, povídali si a na závěr jsme všichni nakreslili obrázek o hasičích.
Zajímalo nás vše a hodně, neboť i v našich řadách jsou hasiči. Zatím malí a dobrovolní, ale kdo ví…

Lodičky
Zavzpomínejte s námi na opravdové červnové teplo letošního roku. Naštěstí třeťáci v rámci pracovních činností si postavili loďky z přírodnin, také využili odpadního materiálu pro stavbu dalších plavidel. A pak bylo třeba vyzkoušet jejich plavební schopnosti přímo na vodě. Vydali se spolu s kamarády ze čtvrté třídy k blízkému potůčku. Kdo neměl plavidlo, rychle si vyrobil papírové. A výsledek? Plavalo všechno.

Obchod
Je nám jasné, že to, co se učíme ve škole, využijeme v životě. A věřte, že je zábavné trénovat.

Vysvědčení
Tak už jsme se dočkali! Celý rok – roušky a respirátory, různá omezení, distanční výuka, ale na konec jsme to přece jen zvládli. Hurrrrrrrrrrrrrá !!!