Užíváme si ŠD


Špejličkové divadýlko
Lucinka, žákyně 1. třídy, skvělá čtenářka a dívenka s darem hravé fantazie, si pro děti připravila krásné divadelní představení O smutném sluníčku a kohoutkovi Šikulkovi. Sama si příběh vymyslela a „špejlové“ postavy vyrobila. Dětem se představení velmi líbilo a naší malé umělkyni odměnily velkým potleskem a obdivem. V naší družině rádi podpoříme každého žáčka, který podobným způsobem ukáže své přednosti, zájmy a co ho baví. Často býváme mile překvapeni tím, co děti dovedou.


Náš mořský svět
Hurá, blíží se prázdniny!
Děti s nadšením vypráví, kam o prázdninách pojedou. Často se opakuje: „K moři“. A proto jsme si svůj mořský svět vyrobili ve školní družině. Medúzy, mořští koníci, delfínci, rybky, hvězdice a mušličky nás vtáhly do svého krásného, barevného, podmořského světa. Děti se také staly návrháři svých prázdninových plavek, Myslím, že se nám to moc povedlo.


Šifrovací stezka přírodou
Využili jsme krásného počasí a vyrazili s dětmi do přírody. Procházku jsme zpestřili hrou tematicky zaměřenou na přírodu. Děti plnily několik otázek a správnou odpověď, která se skrývala pod písmenkem, si zapsaly do šifrovací kartičky. Na závěr si děti vyluštily tajenku a úplně nakonec nechyběla ani sladká osvěžující odměna. Kdo dobře luštil, mohl si ve své hrací kartě přečíst tuto tajenku: Dá-li nebe deštíčka, bude pěkná travička.

Příspěvky zaslala Martina Fialová